Vill du ha mindre reklam? Logga in med Facebook och slipp annonser i spelen.
Stäng

Hur spelar man keno?

Keno är ett väldigt gammalt nummerspel som fortsätter att vara aktuellt än idag. Spelet härstammar från Kina men är idag populärt i många länder i hela världen. Keno är rätt så likt andra nummerspel, t.ex. lotto och bingo, men till skillnad från dem kan man i Keno själv välja sina vinstchanser och hur stor summa man kan tävla om. Därför kan man säga att Keno inte är ett spel där man är totalt utlämnad till slumpen, även om man inte kan påverka vilka nummer som blir dragna.  

Man kan spela Keno hos oss för skoj skull. Är du nyfiken på hur det funkar och vad spelet går ut på? I den här texten förklarar vi reglerna och hjälper dig förstå detta intressanta spel! 

Grundregler 

Även om det finns olika kenovarianter är grundreglerna alltid samma. Keno går ut på att välja en sifferrad ur en bestämd mängd. Först och främst ska man välja hur många nummer man vill spela på. Som mest kan man spela på 11 nummer och som minst på ett. Dessa nummer kallas för Kenonivåer. Så, om du t.ex. väljer att spela på sju nummer, säger man att du spelar på sjunde Kenonivån. Ju högre nivå du bestämmer dig för, desto mer kan du vinna. Däremot är vinstchanserna större om du spelar på färre nummer, dvs. om du spelar på en lägre Kenonivå.  

Vad är målet med Keno?

Målet med Keno är att lyckas pricka in så många nummer man kan, av de som dras slumpmässigt, och vinna så mycket pengar som möjligt!

I Keno dras totalt 70 nummer, vars 20 är vinnande. Bland de 20 numren är ett av dem dagens nummer. Om du har turen att ha detta nummer i din rad vinner du. Tack vare de olika nivåerna kan du också se exakt vilka vinster du kan vinna. Säg att du spelar på sju nummer – givetvis vinner du mest om du prickar in alla sju numren. Dessutom vinner du också om du får rätt fem eller sex nummer, men vinsten blir mindre. 

Antingen kan du välja vilka nummer du vill själv eller låta datorn göra det i stället. När du har valt dina nummer återstår det bara att välja en insats. Oftast är den lägsta insatsen fem kronor och den högsta 100 kronor. Naturligtvis blir vinsterna större ju mer pengar du satsar. 

Efter satsningen är det bara att vänta och hoppas på vinst! Vill du testa? Klicka här för att spela keno.

Lycka till!